약효_당뇨병, 위염, 고혈압, 구취예방에 효과가 있다. 

Medications_It's effective in preventing diabetes, gastritis, high blood pressure and bad breath.

 

 

 

잎 테두리가 말라 하얗게 된다고 하여 이런 이름이 붙었다. 새싹일 때는 잎 전체가 녹색인데 겨울이 되면 테두리가 하얗게 변한다. 조릿대 잎으로 차를 내 마시기도 하다. 조릿대는 방부살균작용이 있어 음식을 싸는 용도로도 쓰 인다. 잎은 찐 다음 말리거나, 말려 있는 새싹을 잘게 썰어 건조시키거나, 볶아서 보존한다.

 

용법_새싹은 생으로 즙올 내서 먹는다. 잎은 햇빛에 건조시 켜 볶아서 차로 마신다.

이용 부위_잎 

채취 시기_새싹은 5~6월, 성장한 잎은 언제나.

분포_제주도, 울릉도

생태_다년생

자라는 곳_산지의 숲속

크기_높이 1m

개화시기_부정기적

꽃_녹색이며 작은 이삭온 2cm. 

잎_긴타원형, 길이는 10~25cm. 

 

This name is given to the leaf rim because it dries up and becomes white. When it is a sprout, the entire leaf is green, but the border turns white in winter. Tea can also be made from the leaves of the counter. The steering rod is also used to wrap food because it has a preservative sterilization effect. Steaming and drying leaves, shredding dried sprouts and drying them, or stir-fry to preserve them.

 

Usage_A sprout is fresh and juicy. Dry the leaves in the sun and stir-fry them and drink tea.
Used Part_Leaf
When to harvest_The sprout is May-June, and the leaves that have grown are always.
Distribution_Jeju Island, Ulleungdo
Ecology_Perennial
where it grows_forests in the mountains
Size_height 1 m
Blossoming Period_Negative
Flower_Green and small ears warm 2 cm
Leaf_Long Oval, 10–25 cm long

 

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