티스토리 뷰

카테고리 없음

고추냉이(Wasabia koreana)

굿뉴스맨 2021. 5. 5. 11:00

약효_식욕을 증진시킨다. 신경통에는 날것을 갈아 환부에 습포한다. 

Drug Effectiveness_Increases appetite. In neuralgia, grind raw and wet the affected area.

 

 

고추냉이는 흐르는 맑은 물이나 옹달샘가 등 수질이 깨끗한 곳에서만 자생한다. 잎과 줄기에서 코끝을 찡하게 하는 매콤한 맛이 나며, 땅 아래 심겨 있는 뿌리는 그대로 남기고 땅 위에 있는 부분만 따면 된다. 줄기와 잎을 데칠 때 설탕 한 줌을 넣으면 매운 맛이 더 강해진다. 봄에 포기째 김치를 담가 먹기도 한다.

 

이용 부위_전체.

용법_생으로 먹거나 데쳐서 무쳐 먹음.

채취 시기_3~5월 

분포_울릉도 생태_다년초

자라는 곳_산지의 습기 찬 장소

크기_길 이 12~25cm.

개화 시기_3~5월

꽃_하얀색 십자가 모양. 직경 9~10mm

잎-마름모형이며 길이는 2~5cm

 

Horseradish only grows in clean water, such as clean running water or Ongdalsaemga. The leaves and stems have a spicy taste that makes the tip of the nose cringe, leaving the roots planted under the ground and only picking the parts on the ground. When blanching stems and leaves, a handful of sugar makes the spicy taste stronger. In spring, I sometimes make kimchi and eat it in spring.

 

Used part_All.
Use_Eat raw or blanch and mix.
Collection Time_March and May
Distribution_Ulneungdo Ecology_Early Year
where it grows_a humid place in the mountains
Size_Length 12–25 cm
Blossoming Period_March–May
Flower_White cross shape 9–10 mm diameter
It has a leaf-closing shape and is 2–5 cm long.

 

댓글
댓글쓰기 폼
공지사항
최근에 달린 댓글
Total
46
Today
0
Yesterday
1
링크
TAG
more
«   2021/06   »
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
글 보관함